islamska
09.03.2021. godine u JU OŠ ,,Dobošnica" Dobošnica, održano je općinsko takmičenje iz nastavnog predmeta Islamska vjeronauka.
Našu školu su predstavljale učenica osmog razreda Džana Mehinović, koja je osvojila 4. mjesto, te učenica devetog razreda Medina Hatunić, koja je osvojila 1. mjesto.
Čestitamo svim učenicima koji su ostvarili plasman na kantonalno takmičenje.
Čestitamo i muallimi prof. Hasibi Saračević, kao mentoru našim učenicama, koja je pripremala učenike za takmičenje.
Također, zahvaljujemo se školi domaćinu na gostoprimstvu i organizaciji takmičenja, uzimajući u obzir okolnosti u kojima je održano takmičenje.
histroija U ponedjeljak, 15.03.2021. godine, u JU OŠ ,,Prokosovići", održano je općinsko takmičenje iz Historije za učenike VII-ih razreda. Učenica naše škole Sara Čajić je osvojila prvo mjesto sa maksimalnih 100 bodova. Ovom prilikom čestitamo našoj učenici i nj mentorici prof. Mireli Begić na ovom izuzetnom rezultatu, te im želimo puno sreće i uspjeha na kantonalnom takmičenju.
vjeronauka U subotu, 15.02.2020. godine, u JU OŠ ,,Lukavac Mjesto", održano je općinsko takmičenje iz Islamske vjeronauke.
U kategoriji VIII-ih razreda, učenici naše škole su osvojili ekipno prvo mjesto, i jedno prvo i jedno treće pojedinačno. Na ovaj način, naša škola ostvarila je plasman na kantonalno takmičenje. Također, u lategoriji IX-ih razreda, naša škola je osvojila ekipno četvrto mjesto. Čestitamo učenicima i nj mentorici, te im želimo puno sreće na kantonalnom takmičenju. Domaćinima se zahvaljujemo na gostoprimstvu i organizaciji takmičenja.

misli mine

 

 

19.11.2019. u OŠ "Gnojnica" održano 22. Opštinsko takmičenje "Misli mine" na kojem je naša škola zauzela četvrto mjesto. Čestitamo.

untom Od 07.06-09-06 .2019. u Bugojnu je održano Državno prvenstvo iz  Naučno-tehničkog stvaralaštva mladih na kome su naši učenici ostvarili sljedeći rezultat: Semić Vekas DEVETO mjesto, Softić Anabela. Nastavnici: Bektić Edisa i Osmanović Aida. ČESTITAMO.
kantonalno

 

11.05.2019 u Gračanici, Živinice održano je kantonalno prvenstvo iz Naučno-tehničkog stvaralaštva mladih na kome su naši učenici ostvarili slijedeće rezultate: Semić Vekas, ČETVRTO mjesto, mentor OsmanovićAida, Softić Arabela PETO, mentor Bektić Edisa, mjesto čime su ostvarili učešće na Državnom takmičenju u Bugojnu. Burgić Bakir, Halilović Amar-OSMO mjesto,mentor Hasanhodžić Sevleta, Ograšević Amir - OSMO mjesto, mentor Bektić Edisa. ČESTITAMO.

Njemački06.04.2019. - Njemački jezik - Kantonalno takmičenje iz Njemačkog jezika održano u KŠC "Sv. Franjo" Tuzla na kojem su naši učenici IX razreda ostvarili sljedeći rezultat: Hrvanović Amina DRUGO mjesto, Bektić Tarik VII mjesto. Nastavnik Okanović Jaminka. ČESTITAMO.

biologija06.04.2019. - Biologija - Kantonalno takmičenje iz Biologije održano u "Richmond Park International Primary School" Tuzla na kojem su naši učenici VIII razreda : Salihović Belma i Žigić Ajla ostvarili učešće. Nastavnik Ograšević Alma.

crveni križ04.04.2019. - Crveni križ - Općinsko takmičenje iz Prve pomoći održano u Lukavcu u kategoriji podmladak naša ekipa osvojila je TREĆE mjesto. Nastavnik Ograšević Alma. Čestitamo

turci sport02.04.2019. - Kantonalno takmičenje - Pod pokriviteljstvom Yunus Emre Instituta iz Sarajeva, naša škola je bila domaćin kantonalnog takmičenja u nogometu i odbojci-VIŠE-

 

bismilah31.03.2019. - Mektebsko takmičenje - Naša škola je bila domaćin Mektebskog takmičenja koje je održano u nedjelju, 31.03.2019. godine sa početkom u 9.00 sati.--VIŠE--

hemija23.03.2019. - Hemija - Općinsko takmičenje iz Hemije održano u OŠ''Prokosovići'' Prokosovići na kojem su naši učenici ostvarili sljedeći rezultat: IX razred: Gutić Lejla PRVO mjesto, Hrvanović Amina PETO mjesto i Hamzić Azra učešć- nastavnik Bektić Rabija. ČESTITAMO.

geografija16.03.2019. - Geografija - Općinsko takmičenje iz Geografije održano u OŠ''Lukavac Mjesto'' Lukavac Mjesto na kojem su naši učenici ostvarili sljedeći rezultat: VII razred: Softić Nejra i Selimanović Alejna ŠESTO mjesto.

fizika16.03.2019. - Fizika - Općinsko takmičenje iz Fizike održano u OŠ''Lukavac Mjesto'' Lukavac Mjesto na kojem su naši učenici ostvarili sljedeći rezultat: VIII razred: Salihović Belma i Krnjić Adin PRVO mjesto, Kunosić Ajdin učešće - nastavnik Selmira Smajić; IXrazred: Gutić Lejla ČETVRTO mjesto, Hamzić Azra i Ćosićkić Alma učešć- nastavnik Alić Anela. ČESTITAMO.

matematika09.03.2019. - Matematika - Općinsko takmičenje iz Matematike održano u OŠ''Gnojnica'' Gnojnica na kojem su naši učenici ostvarili sljedeći rezultat: VII razred: Medina Hatunić PRVO mjesto, Nađa Ibeljić i Adin Salihović TREĆE mjesto - nastavnik Amela Salkić; VIIIrazred: Adin Krnjić DRUGO mjesto, Amina Ibrakić i Belma Salihović učešće - nastavnik Amra Bektić; IX razred: Azra Hamzić i Alma Ćosićkić TREĆE mjesto, Amina Hrvanović učešće - nastavnik Spomenko Kulić. ČESTITAMO.

biologija02.03.2019. - Biologija - Općinsko takmičenje iz Biologije održano u OŠ''Dobošnica'' Dobošnica na kojem su naši učenici VIII razreda ostvarili sljedeći rezultat: Salihović Belma TREĆE mjesto, Žigić Ajla ŠESTO mjesto i Hanić Faruk učešće. Nastavnik Ograšević Alma. ČESTITAMO.

njemački02.03.2019. - Njemački jezik - Općinsko takmičenje iz Njemačkog jezika održano u OŠ''Dobošnica'' Dobošnica na kojem su naši učenici IX razreda ostvarili sljedeći rezultat: Hrvanović Amina PRVO mjesto, Bektić Tarik ČETVRTO mjesto. Nastavnik Okanović Jaminka. ČESTITAMO.

engleski23.02.2019. - Općinsko takmičenje iz Engleskog jezika''-naša škola je bila domaćin Općinskog takmičenja iz Engleskog jezika na kojem je učestvovalo 72 učenika (VII, VIII. IX razred) iz osam škola. -VIŠE-

historija23.02.2019. - Općinsko takmičenje iz Historije''-naša škola je bila domaćin Općinskog takmičenja iz Historija na kojem su učestvovali učenici VII razreda (16 učenika) iz osam škola. -VIŠE-

mine29.11.2018. - Kantonalno takmičenje 'Upozoravanje na opasnost od mina i NUS-a''- održano je u OŠ"Puračić" Puračić na kojem se naši učenici osvojili ČETVRTO mjesto i Ekipu čine: Softić Nejra VII-3, Hatunić Medina VII-1 i Ibeljić Nađa VII-1, nastavnik Hasanhodžić Almira.-VIŠE-

mine16.11.2018. - Opštinsko takmičenje 'Upozoravanje na opasnost od mina i NUS-a''- održano je u OŠ"Puračić" Puračić na kojem se naši učenici osvojili PRVO mjesto i plasirali se na kantonalno takmičenje. Ekipu čine: Softić Nejra VII-3, Hatunić Medina VII-1 i Ibeljić Nađa VII-1, nastavnik Hasanhodžić Almira.-VIŠE-

likovno12.05.2018. - Kantonalno takmičenje iz Likovne kulture- održano je u OŠ"Dr.Safet beg Bašagić" Gradačac na kojem je naša učenica Kovač Maja osvojila treće mjesto u likovnoj formi vajarstvo.... --VIŠE--


takmičenja